BeatriceR

Direktlänk till inlägg 1 februari 2010

Har börjat räkna kcal

Av Beatrice Lundberg - 1 februari 2010 22:57

Vilket innebär att jag "bantar".
Usch det låter så fult på något vis, eller ialla fall negativt, som om man inte kommer att lyckas redan när man sagt ordet högt.

Jag bantar inte, jag tänker på vad jag äter, eller är försikig med vad jag stoppar i mig. Huuua det låter ju minst lika illa det.

Så här började det; fick plötsligt för mig att jag skulle testa Nutrilette. Så jag köpte mig en med choklad smak och en naturdiet med vilda bär smak. Men så detta med att hoppa över alla målen mat på dagen, (för den som vill ha en Quick start. alltså), som jag då vill. Frukt och grönt får jag äta hur mycket som helst. Banan ska man akta sig för, har jag hört, innehåller en massa kalorier. Äpple är visst inte heller superbra, för mycket fruktsocker. Gösses vad får jag äta då, i fruktväg? Apelsin är visserligen gott, men ska jag trycka i mig apelsiner var gång jag blir sugen på att tugga på något eller på något lite sött?

Ialla fall. Sallad funkar ju, tack och lov.

Sen kan man ju banta, (sådär ja, nu var det sagt, jag bantar), den lite långsammare vägen med Nutrilette, fast dock stadigt neråt, lovas det, och det är genom att inte ersätta alla målen på dagen, bara 2-3 st...ska man hoppa över något mål, så är det helst det största målet, då den innehar flest kalorier. Många gånger lättare sagt än gjort, särskilt just nu, när jag nyss har börjat, har inte hunnit gå in mig riktigt på detta ännu.

Till lunch åt jag blodpudding...kändes lite kalorifattigt, (hoppas det är så), och så sallad förstås. Till middag blev det Fullkornspasta endast 100 gram, en fettsnål kabbanoskorv, och sallad innehållande riven morot, rivet äpple, isbergssallad och majs.

Och så några cocktailtomater vid sidan om, Jag vet att isbergssalladen inte är den mest näringsrika och inte heller tomaten, men jag kunde inte komma på bättre just då, dessutom hade jag inget annat hemma.


Ni kunniga matmänniskor, (eller vad man kan säga), ni som vet hur jag ska göra för att räkna kcal....hjälp mig, ni kanske har någon kalorilista som jag skulle kunna få.....????


Kram kram kram....

 
 
Madde

Madde

2 februari 2010 16:19

Mitt bästa tips är att ta bort så mycket socker och salt ur maten som möjligt. Det kan smaka konstigt till en början, men efter en månad ungefär så är sötsuget enormt mycket mindre och man känner vad maten egentligen smakar istället för bara kryddornas smak.
Att baka eget bröd är både gott, nyttigt och kan bli billigt också. Där kan man verkligen slippa ifrån en massa salt och konstiga ämnen som kroppen egentligen inte vill ha.

Havregrynsgröt (om du äter det) är en jättebra frukost, den får fart på magen och är billig och jag tvivlar på att det är så många kcal i den. Tillsammans med lingonsylt (Carmens) och lite mjölk så tycker åtminstone jag att det är smaskens!

Även om kanske banan och äpple inte är det bästa så är det ju ändå bättre att äta en banan än en påse godis. Så tänker jag och så vräker jag i mig frukt. Frukt är gott och nyttigt, men f*n så dyrt.

Lycka till med att ta kontroll över maten ;D
KRAMAR från oss i norr

http://maddeothor.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice Lundberg - 30 maj 2017 22:54

Ja, inte har jag varit särskilt aktiv här, men kanske om jag byter blogg till något roligare, så kanske det kan funka bättre. Jag blev tipsad av min bästa vän som bytt till denna jag ska byta till. Hennes ser fräsch och fin ut, så jag gör ett försök....

Av Beatrice Lundberg - 22 augusti 2016 07:19


Ja nu är det i sanning en evighet sedan jag skrev här sist...???. Men så är det. Mycket har hunnit hända. Vi har fått en ny familjemedlem, Filip heter han, han föddes den 17 november 2015, han har alltså hunnit bli 9 månader gammal. Jag har äntlige...

Av Beatrice Lundberg - 2 december 2014 07:58

Igår på jobbet fick jag frågarn om jag ville vara ledig idag. Det tackade jag JA till. Inte för att jag egentligen behöver, men just då kände jag att jag behövde. Det var en skitdag igår kände jag. Skitdag i den bemärkelsen att jag mådde inte så bra....

Av Beatrice Lundberg - 31 maj 2014 23:55

ja nu är det en evighet sen jag skrev här.Har inte haft tid....eller nåt. Eller snarare lust kanske.Jag kan ju berätta att jag fått jobb, för er som inte redan visste det. Ännu så länge är det bara en provanställning, men om jag sköter mig, (vilket j...

Av Beatrice Lundberg - 17 februari 2014 12:29


Nu ska vi se här.... Nytt för mig. Nu slankas prova ännu en diet, Jag får bara äta var tredje timme och då får jag bara äta proteiner. Så lite kolhydrater som möjligt alltså inte mer än 3 kolhydrater/100g. Sen får jag äta "fritt" under en timma, (...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Lämna gärna en hälsning

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards