BeatriceR

Alla inlägg under juni 2009

Av Beatrice Lundberg - 18 juni 2009 22:34

Jag vill önska er alla, mina kära bloggvänner, en Glad Midsommar...ifall ´jag nu inte hinner blogga något imorgon, (vilket jag troligtvis inte hinner).

Jag hoppas vi alla får en underbar midsommarafton, med sol och värme, fast mer troligt är det nog ändå, att det blir som bilden visar...regn över stången. Kanske är det så att julgranen som vi slängde ut efter julen, vill hämnas och låter det gå ut över vår fina stång. ?


Av Beatrice Lundberg - 15 juni 2009 15:35

Jahaaa, idag blev det inte alls något gjort, som planeringen var. Skulle hämta min moppe, (detta blev förvisso gjort), sen skulle jag till vägledningshuset för att hämta intyg på att jag har studerat och sen vidare till arbetsförmedlingen med detta samt att hämta ett intyg att jag är arbetssökande som alfa-kassan vill  ha. Men inget av detta blev gjort. Min sambo fick ett samtal från Eksjö, så det blev till att jobba kväll för honom. Vi skulle även ha åkt till min mor för att äta lunch och titta på ett terrarie hos deras hyresvärd, som han ger bort. Med tillhörande reptil i. Ja en liten majssnok på ca 1 - 1½ meter. Vi får väl se hur det blir med detta. Men vi är intresserade ialla fall. Vi vill först se hur stort terrariet är och om vi har plats för detta.

Så nu idag blir det istället en tur ut i trädgården med ungarna och göra ingenting, mer än att passa på min lilla rymmare E.

Kram på er/Bea

Av Beatrice Lundberg - 13 juni 2009 09:33

Igår vid 11-snåret så ringde dagis och berättade att Emelie hade ramlat av stolen och varit avsvimmad några gånger. Gissa om det vart fart på döfläsket här hemma då. Fram med telefonen och telefonkatalogen...sambon visste jag redan att det inte gick få tag på, batterislut på hans mobil, själv har jag inget körkort. Ringde upp det nummer jag hade på mobilen, det blev till bvc, för rådfrågning. Telefontid. Grrrrr bara att glömma. Leta reda på nummret till barnmottagningen....nä, föresten....där är det bara telefonköer. Slog slutligen fram nummret till barnakuten på länssjukhuset Ryhov, och där kom jag snabbt fram. De rådde mig att ta mig uppp till dagis och kolla av läget med personal och hur hon verkade må just nu...och sen återkomma till barnakuten på deras direktnummer. Sen var det bara att ringa min mor så hon ev. kunde köra mig till något sjukhus med Emelie. Hon slängde sig i bilen, trots att hon var sjuk. Lägger på telefonen, och trär på mig den sista ärmen av jackan som jag under tiden jag pratat med mamma, redan har börjat krångla på mig. När jag lyckats få på mig den, så ringer sambon. Förklara läget för honom och sen ringa mor igen och säga att hon kunde vända hem till sig igen.

Jag slänger mig ut genom dörren och får min tonåring och hans kompis med mig till dagis, någon gång har jag förklarat för en frågande E om vad som står på. Han blir naturligtvis väldigt upprörd och vill följa med..."mitt favoritsyskon" säger han.

Men det är lika gott att de följer med, de får i uppdrag att ta med sig de andra två barnen hem och ta hand om dem, eftersom vi troligtvis får åka till sjukhuset.

Väl uppe på dagis, (flåsandes för jag halvsprang dit), så ser lilla Emelie lite blek ut. Men hon känner igen mig ialla fall. Jag ringer upp barnakuten, och blir hänvisad till vårdcentralen i Vetlanda. När jag äntligen får tag  på dem, så är vi halvvägs där, då säger de att nä, du tillhör inte vårt distrikt, du tillhör ju Landsbro...så du ska åka dit. Ja, jag vet att jag tillhör Landsbro, men de tar inte emot små barn där, säger jag, efter att av erfarenhet ha blivit mer eller mindre nekad att få komma dit med mindre barn.
Nä men det är dit ni ska...och jag svarar. Nej...nu är vi nästan hos er så vi kommer.

Hon säger då till mig att åka till Eksjö, för vi skickar ändå vidare er dit.

Hon ringer upp Eksjö och förvarnar dem om att vi är på väg. Sen ringer hon upp mig igen och säger att nu vet de och vi SKA dit.

Sagt och gjort, vi åker dit...blir sittandes i ett väntrum på akutmottagningen, (fast hon var sig själv och busade och stod i), sedan vidare in för undersökning och sedan upp på avdelning för att läggas in för observation i minst 6 timmar. Så klockan 20 fick vi åka hem igen. Allt verkade bra och alla värden var okej. Men hon ska hållas under uppsikt det närmaste dygent.

Men vad trött jag blir på sjukvården ibland. Jag blev mycket bra bemött i Eksjö och personla på telefon var helt ok. Jag förstår ju dem, men ändå...Jag vet att Landsbro vårdcentral oftast skickar vidare en in till Vetlanda om man kommer med små barn. Antingen in till den öppna mottagningen eller till barnmottagningen, som för övrigt aldrig tar emot akuta fall, bara tidsbestämda.

Men Emelie mår bra idag, inga konstigheter här inte...

Kram/Bea

Av Beatrice Lundberg - 12 juni 2009 09:49

Utkast: 1.Ta upp ...

1.Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4, vad står det? "Och de tänkte att nu skulle allt Max få sig en riktig..."

2.Sträck ut din vänstra arm, vad rör du vid? Kaminen

3. Vad såg du senast på tv? Nature Channel

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? 09:54

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Ska göra mig klar för Eriks skolavslutnning

6. När var du senast ute, vad gjorde du då? För 3 veckor sedan, Hotellet med min sambo och Annika.

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökning? Lindas blogg

8. Vad har du på dig? Mjukisbyxor och t-shirt

9. Drömde du något i natt? Gamla x och äktenskap

10. När skrattade du senast? Igår

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? En spegelklocka och ett blyertsteckning på min son Erik

12. Har du sett något konstigt på sistone? Nej, inte vad jag kan komma på...

13. Vad tycker du om den här utmaningen? Kul grej, få sig en bild av hur det ser ut runt min utmanare...

14. Vilken var den senaste filmen du såg?Yes Man

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då? Håller med, Leva lyxliv!!!!

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Vet inte om jag har någon sådan hemlighet...men många av mina bloggvänner vet inte om att jag levt ett tufft liv tidigare.

17. George Bush? ?

18 & 19. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?Mina barn heter, (i denna ordningen), Erik, Linus, Hanna och Emelie, ska inte skaffa fler barn.

20. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Ja ooo ja, bara familjen vill också.

21. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Jag tror inte han står där...eller ens finns.

22. Jag utmanar.. Emmelie och Ann-Louise (40-taggaren) + alla andra av mina bloggvänner.

Av Beatrice Lundberg - 7 juni 2009 19:04

....att odla vinbärsbuskar i näsan. J, fick ut vinbäret idag på morgonen ur näsan, trots att det krupit längre upp i kran på L. Men med lite lirkande och blåsande med pipen, och sugande med slang och dyl. så trillade bäret helt sonika ut.

Jag frågade L om han tänkte odla buskar i näsan....? Nä, var svaret jag fick. Men då kan vi ju inte plocka vinbär sedan då, sa jag och L skrattade gott. Han tyckte det nog trots allt var en bra idé att odla vinbärsbuskar i näsan...bara inte i hans näsa....huuum, bara han inte får för sig att stoppa upp vinbär i någon av hans småsystrars näsor. Det vore ju droppen.

Säg mig...vad får man inte vara med om, när man har barn?

Dessa små liv/små varelser, ger en verkligen gråa hår....(bokstavligt talat), jag kan faktiskt hitta ett och annat grått hår. Så det är till att färga håret i någon hipp färg. Rött, oranget, rosa, grönt, svart, (har jag nu), blått kanske....eller varför inte en kombination av dem alla...ifall jag nu inte kan bestämma mig?!?

Nä, det börjar nog bli dags att ta ett kort och visa min nuna här på bloggen, slut med fegandet och mörkandet vad gäller detta. Jag visar glatt upp mina barns och min sambos, nunor....men när det kommer till mig själv, så är det tvärstopp. Men nu ska jag ta mig i kragen, in och spackla mig hårt....klädnypor i nacken och suga in kinderna så jag ialla fall ser några kilon lättare ut, ställa mig framför,(eller blir det bakom), kameran och ta kort på mig själv, precis så som jag är....naturlig och okonstlad, så som jag skapades...

Kram/Bea

Av Beatrice Lundberg - 6 juni 2009 20:27

Måste bara säga att vinbären växer i näsan...har jag upptäckt.

Jo, det är sant. Du läste rätt. Fast inte i min näsa. Nä det ligger till som så här, att Linus för andra gången i sitt lilla liv, har stoppat sin näsa. Denna gången med ett omoget vinbär. Förra gången stoppade han upp en del bomull i näsan. Det upptäckte vi då det började lukta ruttet. Då slutade det med flera att flera läkare försökte plocka bort det med pincett, utan framgång, för att slutligen sluta med att de blev tvugna att söva lille L och plocka ut det främmande föremålet. Nu visste han själv om att han hade något där. Jag frågade honom varför han stoppat ett vinbär i näsan...varpå han svarade som om det vore den självklaraste saken i världen..."för att Hanna sa att jag skulle göra det".

Jag KAN se vinbäret, men jag får inte tag på det. Pincetten får inget tag om det hårda omogna bäret, och näsfridan lyckas inte heller. Nu har han somnat och min sambo får ta tag i den saken imorgon.

Hoppas vi slipper långa och obehagliga läkarbesök....

Kram/Bea


Av Beatrice Lundberg - 6 juni 2009 09:53

så startar Oskar en tävling på sin blogg. Titta gärna in och gör ett försök.


 

Av Beatrice Lundberg - 5 juni 2009 21:00

Digga den låt....ialla fall gör jag det....den är så skööööön!!! Ja, jag vet att den har funnits ett tag och att det ser ut som om jag nyss upttäckt den, men så är inte fallet då, alltså. Har bara nu kommit på att jag kunde lägga ut den här och visa lite av min smak. Puss på er....



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Lämna gärna en hälsning

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards