BeatriceR

Alla inlägg den 17 maj 2011

Av Beatrice Lundberg - 17 maj 2011 19:26

Ja, idag tycker jag att dagen har segat sig fram. Inte på grund utav att jag är gravid, tänkte inte låta detta inlägg domineras av min graviditet, även om det är det som dominerar just nu i mitt liv, som denna bloggen handlar om, saker i mitt liv.
Nä, det har bara varit en sådan dag. Barnen har varit hemma idag, delvis...förutom de timmarna som Hanna fick följa med sin förskola på ännu en "vilsekurs" som det heter. De får lära sig vad de ska göra ifall de skulle gå vilse i skogen....man ska krama ett träd, bland annat. Under tiden hon var iväg på det, så var vi på utvecklingssamtal för Linus, och de fick Emelie vara med ner på förskolan för de STORA barnen, vilket hon fann sig i väldigt snabbt, och lekte för sig själv, när vi satt och pratade med en förskolefröken. Kul kul...

Men sen då, jo hem och fixa lunch, gubben ville gärna ha ost och skinkpaj och han vet att jag inte tycker att den är så rolig att göra, och detta beror på att när jag började göra den, så blev den så omtyckt....ja rent av älskad av familjen, att jag fick göra den ALLDELES för ofta, som resulterade i att jag tröttnade på att både göra den och att äta den, (tidigare var det min favorit, kan tilläggas).

Men eftersom gubben min vet om detta, så lá han till med de där valpögonen, (som jag förvisso inte faller för), samt huvudet på sned och verkligen ber RIKTIGT snällt om att jag ska göra den. Så....ja.....gissa.....jag sa JA JA, okej då, jag gör väl en OST OCH SKINKPAJ då, då....med en suck.
så han svängde hastigt in mot affären och köpte det som behövdes till denna maträtt.

Så då blev det paj till lunch/middag...

Så tänkte jag att när jag ändå är i farten, så kan jag ju göra en rabarberpaj med lite skivade jordgubbar i också.....och varför inte baka några tekakor så vi kan ha till imorgon på manifestationen som jag och mamma, ska på. Ja det är ju naturligtvis fler än bara mamma och jag men men...

Så det fick inhandlas lite jäst också....men tro nu för all del inte att jag har bakat några tekakor...nej då. Efter pajen...(matpajen), så var jag så trött så jag knappt visste vad jag hette. Det är säkert...jag var så trött redan när vi satt och åt, att jag höll på att somna rätt upp och ner över maten. Undra vad som kom över mig...så med en gång menar jag. Jag lyckades dock få lite vila i soffan, sen upp och ut och plocka rabarber hos min granne....och så sätta fart med den pajen, som även den blev uppskattad av de flesta. Sen vart jag trött igen. Ännu så länge har jag i vart fall INTE bakat några tekakor. Funderar på att ställa mig med det nu, men så tänker jag stegen framåt, och.....OJ vad trött jag blev nu igen.  

Nej då...eller jo då....skämt å sido, jag ÄR trött. Inte bara beroende på att jag tänkte på arbetet med att ställa sig och baka, delvis, men inte bara. Måste ju nästan tänka på hur trött är jag NU...och hur trött kommer jag inte att vara sen, EFTER att jag bakat färdigt. Börjar jag på det, så måste det ju göras klart och det ska ställas iordning efteråt också....nä, jag tror det får vara denna gången.


Nu har jag tänkt mig att lägga mig i soffan och sappa runt bland en massa kanaler och se om jag hittar något av intresse.
Jag har ju tv:n för mig själv i stort sett hela kvällen...gubben är på speedway i Vetlanda. Ja inte bara för nöjets skull utan han jobbar där som funktionär.


Så hej då och God Natt

Kram

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Lämna gärna en hälsning

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards