BeatriceR

Alla inlägg den 3 februari 2009

Av Beatrice Lundberg - 3 februari 2009 09:45

Idag verkar de vara piggare Linus och Emelie. Linus är pigg nog att orka bråka med Hanna, eller snarare orka bry sig när Hanna bråkade med honom. Han har faktiskt inte bråkat med henne. Och Emelie är pigg nog att vilja vara på golvet och filura för sig själv. Men inte så länge. Men det är nog bäst att Linus får ta det lite lugnt idag ändå. Han blöder näsblod idag, titt som oftast. Så han får nog ändå ha en slappardag. Han ser mycket piggare ut och känns inte alls varm. Vi har inte gett honom allt för mycket feberdämpande, vi har velat att kroppen ska få ta hand om det själv, så gott det går. Febern är ju konstruerad på så vis. Det som gör honom sjuk, trivs ju bäst i normal kroppstemperatur, kroppens försvar, svarar med feber, så att viruset inte ska trivas. Visst är det finurligt!!


Nåja...annars är allt lungt.
På lördag har jag demo och likaså på söndag. Jag lär ut folk hur man städat miljövänligt. Hur man kan vara mer klimatsmart. Städa HELT UTAN kemikalier. Jo det är sant...HELT UTAN!! Man städar enbart med KALLT vatten och ni får det rent. I köket tar det bort smuts och fett och bakterier på djupet. Med bara kallt vatten. Men jag säger bara så här...man måste se för att tro.

Så skulle jag vilja ställa en fråga....

Vem vill INTE vara klimatsmart.

Det handlar främst om att få vår planet ren. Ren från kemikalier så gott det bara går.


Lite fakta:

3 år och på 1 hushåll förbrukar man 75 st flaskor kemikalier.

21.000 hushåll gör det 1.575.000 flaskor. Som i sin tur ger Diseloljeutläpp, Koldioxid-utsläpp, Allergirisk och Fiskdöd. Tänk om man kunde halvera detta...eller ännu bättre 0 flaskor.
Ja, visst dröm på bara, tänker säkert många av er.

Men om alla tänker likadant. Om alla jobbar för samma sak, så är det ju möjligt. Man ska inte tänka hur jobbigt det är, eller hur OMÖJLIGT det är. (det är inte omöjligt), Allt sitter ju i huvudet, i vårt sätt att tänka. Tänk på vad vi KAN göra.

Ahhh, tänker en del säkert. Skit samma..det händer inget med vår planet än på många år, och om det gör det eller när det gör det, så finns ju inte jag kvar i livet.

Nä kanske inte. Men ska du inte ha familj, barn? Och de kanske får barn i sin tur och så vidare. Ska inte de få uppleva samma underbara natur som vi får göra? All skog, alla blommor. Få se porlande friskt klart vatten rinna.

Köper man en av enjo´s städhandskar och bara städar med kallt vatten, som man ska, så ersätter städhandsken 30 st flaskor med kemikalier. Detta är fakta.

Vi har alla ett ansvar, ett eget ansvar. Börja på liten skala. Först kanske ni ska se över ert egna hem...få ert eget hus att bli en kemikalfri zoon. Utgå därifrån. Tänk så mycket friskare vi ska bli, våra barn ska bli. Många säger att allergierna beror på att vi lever för rent...det har jag sagt också, länge. Men så är det inte...alla kemikalier som vi häller ut över våra golv, till exempelt...vart tar det vägen när vattnet har dunstat? Jo det ligger kvar på golvet, som ett osynligt damm, som våra barn kryper i och andas in. Och inte bara barnen...våra husdjur, och vi själva går i. Och vi yr upp detta damm av kemikalier...och andas in. Tänk er själva. Hur många av er, sköljer av golven efter att ha skurat dem?

Nåja...det kommer säkert mera.

Kommentera gärna...jag vill höra era åsikter. Vad ni tänker om detta.

Är det någon som blev lite eftertänksam? Berätta.


Tack för mig, för nu.
Kram


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Lämna gärna en hälsning

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards